fallback

Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт с кредит за 4 млн. евро

С цел осигуряване на повече продажби „на зелено” вече над 10 компании за продажба на недвижими имоти предлагат комплекса Марина Кейп

16:48 | 02.03.06 г.

Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ сключи договор за банков кредит със Стопанска и Инвестиционна Банка, съобщиха от дружеството за Investor.bg. Договорът предвижда общият размер на кредита да достигне 4 милиона евро. Средствата ще бъдат използвани изключително за финансиране изграждането на комплекс от апартаменти Марина Кейп край с. Ахелой.

Дружеството ще има възможност да усвоява средствата по кредита до септември 2006 година в зависимост от нуждите и извършените строителни работи. Предвидени са и гъвкави условия относно обезпечението на кредита. Те ще позволят отделни апартаменти да бъдат прехвърляни на новите им собственици веднага щом бъдат завършени, без да са обременени с тежести. Това е възможно и благодарение на архитектурния проект, според който комплекса Марина Кейп ще бъде съставен от много на брой, конструктивно независими една от друга сгради.

Договарянето на този кредит беше от съществено значение за изпълнението на първия проект на Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт - комплекса апартаменти край морския бряг Марина Кейп. Заемните средства са необходими за осигуряване на планираното финансиране на проекта и за намаляване зависимостта от размера и темповете на авансовите плащания от продажби „на зелено”. Сумата на банковия кредит, заедно с очакваните плащания от клиенти по вече сключени предварителни договори за продажба на апартаменти в Марина Кейп, до голяма степен осигуряват финансирането на проекта.

С цел осигуряване на повече продажби „на зелено” вече над 10 компании за продажба на недвижими имоти предлагат комплекса Марина Кейп. Сред тях има български, ирландски, английски и датски фирми. Продължават усилията за достигане до повече потенциални клиенти. Очаква се в скоро време Марина Кейп да започне да се предлага от руски и сръбски брокери на недвижими имоти. За да стимулира допълнително агенциите за недвижими имоти да продават Марина Кейп, Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт въведе метод на изчисляване на комисионните, според който възнаграждението нараства значително при по-голям брой продадени апартаменти, както и при по-ранни продажби.

Строителните работи по изграждането на комплекса Марина Кейп се изпълняват без съществени забавяния от предварително договорения график. Последна сделки с акциите на дружеството бе сключена на 27 февруари на цена от 2,90 лв.

Свързани компании:

Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ(ICPD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:18 | 09.09.22 г.
fallback