fallback

Инвеститори от Шанхай с интерес към недвижимия пазар у нас

БТПП обеща съдействие на заинтересувани фирми за навлизане в сектора и у нас чрез издаване на документи за регистрация

18:35 | 21.02.06 г.
Автор - снимка
Създател

Инвеститори от Шанхай се интересуват от развитието на строителството, условията за закупуване на земя и изискванията за пребиваването им в България. Това стана ясно след днешната среща между представители на шанхайския и българския бизнес, организирана от Българската търговско-промишлена палата (БТПП).

Шанхайски инвеститори проявяват конкретен интерес към България, отбеляза Шан Джиа Минг, представител на китайската компания "Шанхай Ю Ю Груп".

Стивън Динг, завеждащ международния отдел на Шанхайската търговско-промишлена палата отбеляза, че през последните няколко години пазарът на недвижими имоти в Шанхай се развива изключително интензивно.

БТПП обеща съдействие на заинтересувани фирми за навлизане в сектора и у нас чрез издаване на документи за регистрация, подготовка на секторни проучвания за ориентиране на фирмите в икономическата среда.

Общо 15 посещения са разменени между български и китайски бизнесмени в двете страни за периода 1994-2005 г., уточниха от БТПП. В палатата има регистрирани общо 276 фирми с китайско участие като от тях 249 еднолични дружества със 100 процента китайско участие, 20 смесени българо-китайски дружества и 7 търговски представителства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:48 | 01.09.22 г.
fallback