fallback

Петър Диков е новият главен архитект на София

Предпочетена е кандидатурата на арх. Диков, тъй като за разлика от другите двама кандидати, той не е ярко партийно “оцветен”

18:51 | 08.02.06 г.
Автор - снимка
Създател

Кметът на София Бойко Борисов назначи със заповед днес Петър Диков за главен архитект на София. При своя избор кметът на столицата се е съобразил с мнението на 7-членната комисия, която се произнесе с консенсус “7 “за” за кандидатурата на арх. Петър Диков, уточниха от общината.

Сред членовете на изборната комисия са арх. Иван Станишев – председател на Съвета на архитектите в България, арх. Митьо Виделов - председател на Националния експертен съвет по устройство на територията и регионалната политика и Савин Ковачев – зам.-министър на Регионалното развитие и благоустройството.

Предложените кандидати за позицията бяха трима - Петър Диков, Борислав Богданов и Борислав Борисов. Изборът на Диков е направен след разглеждане на дългосрочната и краткосрочната му визия за развитието на столицата, решаване на неотложните й проблеми, познания на нормативната уредба, административен опит.

„Предпочетена е кандидатурата на арх. Диков, тъй като за разлика от другите двама кандидати, също безспорни професионалисти, г-н Диков не е ярко партийно “оцветен”. “Надявам се, че арх. Богданов и арх. Борисов приемат избора и като общински съветници биха подпомагали дейността на новия главен архитект”, заяви кметът Бойко Борисов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:16 | 08.09.22 г.
fallback