fallback

Фонд на Orco Property ще инвестира в търговски и офис площи у нас

Докато Endurance Fund се концентрира върху търговски сгради, Orco Property Group ще търси обекти в София, подходящи за „хотели за продължителен престой“, в които тя специализира в Централна Европа

17:41 | 31.01.06 г.
Автор - снимка
Създател

Endurance Fund, управляван от базираната в Люксембург Orco Property Group, проучва няколко оферти за инвестиции в търговски и офис площи у нас, казаха от групата за Investor.bg.

От компанията все още не могат да назоват бюджет, предвиден за инвестиции в страната, тъй като той ще зависи от типа имот, на който ще се спрат, както и на самия проект.

„Ние постоянно търсим нови възможности на нови територии“, каза Сесил Шапюи-Ванденбогаерде от Orco Property Group. „Тъй като сме същевременно инвестиционна и строителна компания, това ни позволява, в зависимост от условията, да закупим готова собственост и да я пригодим за целите си, или да я изградим самостоятелно“.

Фондът и компанията проявяват интерес да инвестират независимо един от друг в различни сегменти на недвижимия пазар. Докато Endurance Fund се концентрира върху търговски сгради, Orco Property Group ще търси обекти в София, подходящи за създаването на „хотели за продължителен престой“, в които тя специализира в Централна Европа.

Наред с България Orco Property Group проявява интерес и към проекти в Румъния и Балтийските страни. Тя развива дейност на пазара на имоти в региона от 1991 г. насам.

Вчера Endurance Fund обяви закупуването на 50% от новата офис сграда Luxembourg Plaza в Прага от TriGranit Development Corporation за 16 млн. евро, вследствие на което портфейлът му достигна стойност от 110 млн. евро. Повече от половината площи в сградата вече са отдадени под наем на компании като Exxonmobil и GTS Novera. Официалното откриване е насрочено за април.

Orco Property Group инвестира на пазара на имоти в Чехия, Унгария, Полша, Русия, Хърватска, Германия и Словакия и в момента управлява активи на стойност 737 млн. евро. Книжата й се търгуват на Euronext, както и на борсата в Прага. В края на миналата година беше съобщено, че компанията планира редица проекти, които ще й осигурят портфейл от 1 млрд. евро в близките две години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:11 | 31.01.06 г.
fallback