fallback

Варненският „Мусала палас“ е 5-звездният хотел на годината

Реставрираният хотел се намира на 10 км от международното Летище Варна, разполага с 24 луксозно обзаведени стаи, лоби бар и гурме ресторант

17:17 | 19.12.05 г.
Автор - снимка
Създател

Гранд хотел Мусала Палас, Хотел Палас (Казанлък); Парк-хотел Витоша; снимки: Bgglobe, х-л Палас, Flatsrental

Гранд хотел „Мусала палас“ получава наградата в категория „5-звезден хотел“ в годишните награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, обявиха от асоциацията. Реставрираният хотел се намира на 10 км от международното Летище Варна, разполага с 24 луксозно обзаведени стаи, лоби бар и гурме ресторант.

В категория „4 звезди“ наградата получава Бест Уестърн хотел „Премиер“, разположен в центъра на Велико Търново и разполагащ с 22 двойни стаи, 12 спални и 8 апартамента.

Тризвезден хотел на годината става казанлъшкият хотел „Палас“. Хотелът предлага 16 двойни стаи, 6 стаи със спални, 4 малки апартамента със спални, два големи апартамента, един президентски апартамент и един луксозно обзаведен апартамент с джакузи и вертикална кабина за хидромасаж. 

В категорията "Ваканционен хотел" наградата получава Хотелски комплекс "Империал", к.к. "Слънчев бряг".

В категория "СПА-хотел" е отличен 4-звездният СПА-хотел "Рич" във Велинград, а най-добър семеен хотел е "Филипополис", Пловдив. Пловдивският хотел, който е от категория три звезди, разполага с четири апартамента и 16 двойни стаи. Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация определя управителят на "Планет тур" Георги Найденов за най-добрият хотелски мениджър на годината. За принос в изграждането на туристическия имидж на България е отличена Мара Дойчинова - генерален мениджър на "Феър Плей Хотелс" АД.

Ресторант на 2005 г. е "Тибет", София, най-добрата верига ресторанти са "Капитан Кук", а ресторантският мениджър на годината е Михаил Димитров, "Тамбукту", София.

За най-ефективна инвестиция в туризма през 2005 г. бе обявено изграждането на Хотел и СПА "Азалия" в к.к. "Св. Св. Константин и Елена".

Най-активен асоцииран член на БХРА през годината е ЗПАД "Булстрад".

За най-ползотворно сътрудничество в туризма с държавна институция през 2005 г. е отличен изпълнителният директор на "Международен панаир" ЕАД - Пловдив, Йордан Радев.

За най-ефективна журналистическа публикация през годината наградата получава Спас Спасов - завеждащ кореспондентското бюро на в. "Дневник" във Варна.

Така тазгодишните, девети поред награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, се връчват в по-голям брой категории – 16, в които е имало над 40 номинации. Официалната церемония по връчване на наградите ще се състои тази вечер в открития през февруари тази година Парк-хотел "Витоша", който е обявен за хотел за конгресен туризъм на 2005 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:04 | 14.09.22 г.
fallback