fallback

“Флора” е първият апартаментен комплекс в Боровец

Общата инвестиция на Главболгарстрой АД в комплекса възлиза на над 10 милиона лева

09:16 | 19.12.05 г.
Автор - снимка
Създател

Снимка: Главболгарстрой

В края на миналата седмица в курорта “Боровец” бе открит първият апартаментен комплекс. Това е едновременно хотел и апартаментен комплекс, построен с реконструкция и разширение на стария тризвезден хотел “Флора”. Строителните дейности са осъществени от компанията “Главболгарстрой”, която е собственик на комплекса.

“Флора” е разположен в централната чест на курорта, в подножието на националния парк “Рила”, само на 50 метра от лифтовата станция “Боровец – Ястребец”. Общата инвестиция на Главболгарстрой АД в комплекса възлиза на над 10 милиона лева.

Комплексът е на 8 етажа, включително с 2 големи подземни нива, и е с 22 000 кв. метра разгърната застроена площ. Новата четиризвездна сграда притежава 178 нови апартамента с по 1, 2 или 3 стаи с квадратура от 35 до 145 кв. метра. Допълнително “Флора” предлага 80 легла в хотелската част, разположени в 39 стаи и 3 апартамента. В комплекса има още 10 магазина и банкови офиси.

“Флора е доказателство, че проектът Суперборовец има добро бъдеще”, каза президентът Първанов при откриването на комплекса. “Главболгарстрой” гледа на инвестицията в апартаментен комплекс “Флора” като сериозен тласък за развитието на проекта Суперборовец, в който компанията е партньор.

“Главболгарстрой” ще продължи развиването на комплекса и през 2006 г. Компанията планира да построи спортна площадка с мини варианти на игрище за футбол, баскетбол, тенис на корт, боулинг зала и ледена пързалка, която ще бъде напълно ново забавление за к.к. “Боровец”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:30 | 09.09.22 г.
fallback