fallback

Явор АД продава 14 декара за 2,5 млн. евро

С по-голяма част от сумата ще бъдат погасени задълженията на Явор АД, а на два етапа ще се извърши преоборудване на предприятието

16:09 | 06.12.05 г.

Акционерите на Явор АД – Варна взеха решение за продажбата на 14 декара земя за не по-малко от 2,5 млн. евро по време на проведенето днес Общо събрание на акционерите, съобщи за Investor.bg акционер на дружеството.

По предложение на съвета на директорите парцелът ще бъде продаден на Bulgarian American Property Management EOOD, свързано дружество на Българо-американска кредитна банка.

С по-голяма част от сумата ще бъдат погасени задълженията на Явор АД, а на два етапа ще се извърши преоборудване на предприятието, което ще струва около 200 хил. евро. Все още няма решение за останалите 22 декара от имота, намиращи се също в широкия център на Варна.

Има вероятност недоволни акционери да оспорват днешните решения на Общото събрание.

Най-големите акционери в Явор АД – Варна са Стройинвест Холдинг – София, притежаващ 34%, Главбулгарстой – Варна с 22,06 и Йордан Йорданов с 10,94 на сто. Последна сделка с акциите на дружеството бе сключена на 23 ноември на цена от 6,01 лв.

Свързани компании:

Явор АД Варна - отписано(3YR)

Стройинвест холдинг АД(HSTR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:41 | 22.08.22 г.
fallback