fallback

Приключи грубият строеж на офис-сграда на Прайм Пропърти БГ в София

Грубите строително-монтажни работи по двете подземни и деветте надземни нива бяха реализирани за по-малко от една година

13:19 | 06.12.05 г.
Автор - снимка
Създател

Грубият строеж на обект „Офис-сграда на ул. „Антим I” в София – първи инвестиционен проект на “Прайм Пропърти БГ“ АДСИЦ, е приключил в края на ноември, съобщиха от дружеството. В момента се изпълняват инсталационни и довършителни работи по обекта, като е предвидено сградата да влезе в експлоатация през пролетта на следващата година.

Имотът беше закупен от дружеството през пролетта на миналата година, а проектът беше одобрен и получи разрешение за строеж през ноември същата година. След разчистване на съществуващата сграда и подготовка на терена грубите строително-монтажни работи по двете подземни и деветте надземни нива бяха реализирани за по-малко от една година.

Сградата е построена на парцел от 507 кв. м, намиращ се в карето между булевардите „Тодор Александров” и „Александър Стамболийски” и улиците „Антим I” и „Софроний Врачански”, в оформящия се нов бизнес център на столицата. Офис-центърът има девет надземни нива с обща площ от 1 690 кв. м и два сутерена от по 475 кв. м. Проектът осигурява 38 паркоместа в двора и подземния паркинг, който ще се обслужва от подемна платформа.

Сградата е топлофицирана и климатизирана, а отделните инсталации отговарят на всички съвременни изисквания за офис-сгради.

В момента „Прайм Пропърти БГ” АДСИЦ разработва още два инвестиционни проекта в собствени имоти – ваканционно селище в курорта Свети Влас и луксозна жилищна сграда на ул. „Черковна” в София. В същото време мениджърите на дружеството са в преговори по още няколко потенциални сделки с първокласни имоти в столицата и страната.

Днес няма сделки с акции на дружеството, а вчера бяха изтъргувани 7500 акции на средна цена 1,47 лв.

Свързани компании:

Прайм Пропърти БГ АДСИЦ(PPBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:31 | 13.09.22 г.
fallback