fallback

Салон на басейните отвори врати в Париж

Франция e на първо място по брой басейни в Европа и на трето в световен мащаб

11:53 | 05.12.05 г.
Автор - снимка
Създател

През последните десет години броят на басейните във Франция се е удвоил; снимка: Corbis

От 3 до 11 декември в Париж се провежда едно на пръв поглед необичайно изложение, което обаче се радва на голям интерес във Франция – Салонът на басейните и СПА-центровете.

Федерацията на проектантите на басейни се възползва от случая и представи резултатите от проведено проучване на пазара на басейни в страната. Оказва се, че секторът бележи бурен растеж и крие голям потенциал.

През последните десет години броят на басейните във Франция се е удвоил, като през 2005 г. достига над 1,1 млн., показва проучването, цитирано от френските медии. От всички басейни 762 хил. са вкопани, а 392 хил. - полувкопани или изградени над земята, което представлява увеличение от съответно 5,7 и 17 на сто спрямо 2004 г.

Тези резултати поставят Франция на първо място по брой басейни в Европа и на трето в световен мащаб. Между 2003 и 2005 г. пазарът е нараснал с 27%. След силния растеж през 2004 г., свързан с необичайно големите горещини, настоящата година се оказва период на затишие и ръстът е минимален до оборот от около 1,4 млрд. евро. Средната площ на френските басейни е 37,8 кв. м.

Очакванията са пазарът да продължи да се разраства, за което говори и големият наплив на открития в събота Салон на басейните и СПА-центровете. Тази година на форума се представят над 120 изложители на площ от 15 хил. кв. м. Миналогодишният салон посрещна 37 хил. посетители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:11 | 13.09.22 г.
fallback