fallback

Над 60 претенденти за титлата „Сграда на годината 2005“

Сред съревноваващите се за приза са 68 жилищни, бизнес, ваканционни и други видове сгради

12:03 | 02.12.05 г.

Хотел Империал в Слънчев бряг и СПА комплекс Орфей в Девин са сред номинираните в категория ваканционни хотели; снимки: Слънчев бряг и NBTA

Шестдесет и осем сгради се съревновават в различните категории на четвъртия национален конкурс “Сграда на годината 2005”, организиран от в. “Строителство Градът”, под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Категориите са: жилищни сгради, обществени сгради с бизнес предназначение, градски хотели, ваканционни хотели, ваканционни комплекси, търговски сгради, производствени сгради, спортни и атракционни сгради.

Сред сградите, които ще бъдат оценявани, са: Кемпински хотел Гранд Арена, Банско; Феста Барсело Хотел София; ваканционен комплекс Катарино; миникомплекс Борово; кино Арена Младост, София; ваканционен комплекс Диамант на Диневи и Сие, св. Влас; София Гардънс – първа част и други.

Тази година ще се връчат две награди – “Сграда на годината 2005”, определена от представителното жури и за първи път “Сграда на публиката 2005”, избрана с гласуване чрез SMS.

Гласуването ще става с изпращане на SMS с номера на избраната сграда на телефон 1250 за абонатите на М-тел и Глобул от 00.00 ч. на 3 декември 2005 г. до 20.00 ч. на 15 декември 2005 г.

Всички сгради ще бъдат излъчвани по БНТ в периода от 8 декември 2005 г. до 15 декември 2005 г., също така ще бъдат и презентирани в сайта на националния конкурс “Сграда на годината” 2005 на адрес http://www.buildingoftheyear.bg/

Победителите в различните категории на “Сграда на годината” ще се определят от жури, съставено от представители на браншовите организации и водещи професионалисти.

При оценяването на проектите ще бъдат взети под внимание:

Цялостното представяне;

Дизайнът и архитектурата

Строителството и конструкцията

Ползата за обществото и влиянието върху околната среда

Маркетиране.

Наградите ще се връчат на официална церемония в присъствието на водещи представители на висшата държавна администрация и бизнес средите, на браншовите организации, както и утвърдени инвеститори, строители и архитекти.

Националният конкурс “Сграда на годината” се организира за четвърта поредна година от в. “Строителство Градът”. Идеята на конкурса е да бъдат отличени постиженията на българските архитекти, строители и инвеститори в различните категории.

Основните изисквания към сградите са да се намират на територията на България и да са получили разрешение за ползване в рамките на определения период.

Церемонията по награждаването на победителите в конкурса “Сграда на годината” ще се състои в зала “София”, Кемпински Хотел Зографски на 15 декември 2005 г. от 20.00 ч. и ще бъде излъчена по БНТ на 18 декември 2005 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:13 | 25.08.22 г.
fallback