fallback

КФН издаде лиценз на Куантум Дивелопмънтс АДСИЦ

В момента капитала на Куантум Дивелопмънтс е 500 хил. лв., като Ей Си Карпет притежава 70 на сто, а Корпоративна Търговска Банка участва с 30 на сто

14:41 | 30.11.05 г.

На днешното си заседание Комисията за финансов надзор (КФН) издаде лиценз на “Куантум Дивелопмънтс” АДСИЦ за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел, съобщиха от комисията. Дружеството ще инвестира в недвижими имоти парични средства, набрани чрез издаване на ценни книжа.

Комисията потвърди проспект за публично предлагане на 150 хил. броя обикновени акции с право на глас, с номинална стойност 1 лв. всяка, в резултат на първоначално увеличаване на капитала на дружеството. В момента капиталът на Куантум Дивелопмънтс е 500 хил. лв., като Ей Си Карпет притежава 70 на сто, а Корпоративна Търговска Банка участва с 30 на сто.

Също днес КФН потвърди проспект за първично публично предлагане на емисия обикновени акции, издадена от БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ. Емисията е в размер на 15,6 млн. броя обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка и емисионна стойност от 1.50 лв. всяка. Емисията е издадена съгласно решение на Съвета на директорите на дружеството за увеличение на капитала му от 7,8 млн. лв. на 23,4 млн. лв.

Днес бяха изтъргувани 5867 броя от книжата на фонда на цени между 1,54 и 1,55 лв.

Свързани компании:

Фонд имоти АДСИЦ(FUES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:59 | 29.08.22 г.
fallback