fallback

Овчаров ще сезира прокуратурата заради сделки с имоти на НЕК

Продажбите на тези обекти са станали чрез пряко договаряне без търг или конкурс и според министъра на икономиката и енергетиката държавният интерес не е защитен

17:38 | 15.11.05 г.
Автор - снимка
Създател

Министърът на икономика и на енергетиката Румен Овчаров ще сезира прокуратурата за приватизирани имоти на Националната електрическа компания (НЕК) през последните две години. По някои сделки държавният интерес не е защитен, обяви министърът на пресконференция, цитиран от Dnes.bg.

Овчаров заяви, че с негова заповед се спира приватизацията на неоперативни активи на НЕК. Заповед за продажбата на подобни активи е била издадена през август 2003 година от неговия предшественик Милко Ковачев.

През последните две години НЕК е продал имот в Черноморец с площ 3 500 кв. м. с бунгала за 177 хиляди лева, което е 50.57 лева на кв.м, и друг имот в Кранево с площ 2 980 кв. м. за 230 хиляди лева, или 77.18 лева за кв. м., съобщи главният секретар на Министерството на икономиката и енергетиката Владимир Туджаров.

През 2005 година компанията е продала общежитие "Здравец" в Боровец за 167.5 хиляди лева, както и почивен дом "Момина сълза" в същия курорт за 310 хиляди лева. НЕК продала и почивна станция в строеж в Паничище на фирма "Енергоремонт Холдинг" за 786 707 лева.

Продажбите на тези обекти са станали чрез пряко договаряне без търг или конкурс. Тези сделки са станали с одобрението на тогавашния министър, който е посочил те да се правят според действащото законодателство, каза министър Овчаров.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:06 | 20.08.22 г.
fallback