fallback

Ваканционно селище е приоритет при увеличението на капитала на Парк АДСИЦ

Очакванията са до края на 2005 г. дружеството да придобие право на собственост върху терен в южните райони на столицата, където да бъде изграден жилищен комплекс от затворен тип

12:59 | 15.11.05 г.

Съветът на директорите на Парк АДСИЦ - София е взел решение за увеличаване на капитала на дружеството от 650 000 лв. на 5,2 млн. лв. чрез издаване на 4 550 000 нови обикновени акции, всяка с номинална стойност един лев и емисионна стойност 1,02 лв., съобщава днешният брой на Държавен вестник.

Капиталът на дружеството ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 1 300 000 акции с номинална стойност един лев и емисионна стойност 1,02 лв. всяка, в който случай капиталът на дружеството ще бъде увеличен само със стойността на записаните акции. Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят има право да участва в увеличението на капитала, е 18 ноември 2005 г.

Срещу всяка съществуваща към края на посочения срок акция се издава едно право, даващо възможност за записване на 7 нови акции по емисионна стойност 1,02 лв.

Постъпленията от публичното предлагане на акции ще бъдат използвани за изпълнение на инвестиционната стратегия на дружеството - закупуване, изграждане и/или реновиране на недвижими имоти с цел последващата им продажба или получаване на текущ доход под формата на наеми, и по-специално за продължаване на реализацията на проектите, в които дружеството вече е инвестирало.

Основната част от привлечените средства ще бъдат използвани за изграждането и въвеждането в експлоатация на ваканционно селище в с. Юнец с разгъната застроена площ 11 993 кв.м. Заложената стойност на проекта е 3,36 млн. евро, като той ще стартира през октомври 2005 г., а срокът за реализацията му е 15 месеца.

Очакванията са до края на 2005 г. дружеството да придобие право на собственост върху терен в южните райони на столицата, където да бъде изграден жилищен комплекс от затворен тип. Планираният размер на инвестицията в този проект е приблизително 3,6 млн. евро, а срокът за реализацията му - 15 месеца. Дружеството възнамерява също така да инвестира в изграждането на офис сгради на комуникативно място в столицата с цел отдаването им под наем.

При частично записване на акции от настоящото увеличение на капитала средствата ще се използват приоритетно за изграждането на ваканционното селище в с. Юнец.

Последна сделка с акциите на дружеството бе сключена на 26 септември на ниво от 1,20 лв. В момента на пода на борсата най-високата оферта купува е на ниво 1,20 лв., но продавачите липсват към настоящия момент.

Свързани компании:

Парк АДСИЦ(PARK)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:17 | 26.08.22 г.
fallback