fallback

Сателитните селища – новата тенденция в жилищното строителство

Сателитните селища са изградени в близост до големи градове, но са защитени от замърсяването и шума, присъщи за мегаполисите. Според президента на Sudeste Bravo скоро българите ще поискат да излязат от големия град и да се изтеглят в покрайнините му

09:52 | 22.10.05 г.

Даниел Лопез Миняно

Български и международни представители на бизнеса ще обсъдят по време на осмия Строително-инвестиционен форум най-новите тенденции в жилищното строителство - сателитните селища. Форумът, чийто медиен партньор ще е Investor.bg, ще се проведе от 9 до 11 ноември в хотел Шератон в София.

Участие в събитието ще вземе президентът на Sudeste Bravo Internacional Даниел Лопез Миняно, който пристига в България в началото на ноември.

Sudeste Bravo Internacional, съвместно с испанската компания Grupo Creamos, инвестира, проектира и изгражда хотели, жилища и ваканционни комплекси, както в цяла Испания, така и в други райони на света. Sudeste Bravo Real Estate е създадена специално за стъпването на компанията на българския и руския пазари.

Сателитните селища са самостоятелни жилищни комплекси, изградени в близост до големи градове, но защитени от замърсяването, шума и динамиката, присъщи за мегаполисите. Подобни селища съществуват в много страни. Те облекчават живота в града и позволяват по-удобен начин на живот на по-ниска цена, сравнено с централните градски площи. Сателитните селища са снабдени с всички необходими услуги и инфраструктура - от търговските и развлекателни площи до спортните и образователни центрове и културни и здравословни заведения.

Даниел Лопез Миняно отговори на няколко въпросa на Investor.bg

-Г-н Миняно, предвиждате ли изграждане на подобни сателитни селища у нас? Ако да, къде точно?

Смятаме, че вече приближава момента, в който българите ще поискат да излязат от големия град и да се изтеглят в покрайнините му, в подобен вид селища. Нашето намерение е да предложим точно такъв продукт с оглед на желанията на клиента, особено що се касае до довършването на жилището. За момента проучваме удобни райони в близост до София.

-Какви средства планирате да бъдат инвестирани в България?

Това, което ще ни ръководи в инвестирането на капитали, е крайният клиент. Под влияние на тази наша философия сме склонни да инвестираме всички необходими капитали, за да реализираме емблематични, красиви и удобни проекти.

-Как оценявате пазара на недвижими имоти у нас? А в Русия?

Несъмнено оценката, която даваме на пазара на недвижими имоти в България, е много положителна. Това е динамичен и интересен пазар, който става все по-прозрачен и създава все по-малко пречки пред чуждестранните инвеститори. За разлика от българския, руският пазар представя някои трудности, свързани със сложната организация в държавата. Не бива да забравяме обаче, че руският пазар е особено специфичен пазар, който проявява подчертан интерес към имоти както в Испания, така и в България, макар и в различни свои сегменти.

-Кога е създаден офисът на Bravo Real Estate в България?

Sudeste Bravo Internacional присъства на българския пазар от три години и половина, като постепенно разширяваме дейността си. Търговското представителство на групата ни в България, „Калма 40 България” ООД, започна по-активно предлагане на испански недвижими имоти през това лято.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:19 | 13.09.22 г.
fallback