fallback

Феста Холдинг ще инвестира 8 млн. евро в недвижими имоти

Облигационната емисия е със срок от три години и падеж на 19 октомври 2008 год.

14:25 | 21.10.05 г.
Автор - снимка
Създател

"Феста Холдинг" АД издаде първата си емисия корпоративни, обезпечени облигации с номинална стойност от 8 млн. евро, съобщиха от ТБ Райфайзенбанк (България). Банката е водещ мениджър и поемател на емисията.

"Средствата от емисията ще бъдат използвани за инвестиционни проекти на холдинга в областта на недвижимите имоти и продажбата им", каза за Investor.bg Милен Георгиев, финансов директор на "Феста Холдинг".

Емисията е със срок от три години и падеж на 19 октомври 2008 год. Купонът е плаващ - 3 месечен Euribor + 4.35%. Лихвите ще се плащат на три месеца.

Главницата се изплаща на две равни погасителни вноски, на датите на 10-то и 12-то купонни плащания. Първичното записване на облигациите е осъществено при условията на частно предлагане. Планира се на по-късен етап облигациите да бъдат регистрирани за вторична търговия на Българска фондова борса-София.

"Феста Холдинг" е с основен капитал 10 млн. лв. Предметът на дейност включва придобиване, финансово - организационно преструктуриране и стратегическо управление на инвестиции и активи в областите банково дело, винопроизводство и лозарство, туризъм, търговия и услуги и недвижими имоти.

Управлението на холдинга се осъществява от Съвет на директорите с председател Петя Славова, а оперативното управление е възложено на изпълнителния директор Иван Байков. 

Сред най-успешните инвестиции на "Феста Холдинг" са придобиването на мажоритарни дялове в капитала на Инвест банк - София, "Черноморско злато" АД - Поморие и "Винком" АД - Бургас. Холдингът контролира и "Лазур" АД - Варна, "Търговски дом" АД - Варна, "Феста холидейз" АД и "Феста секюрити" ЕООД.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:41 | 13.09.22 г.
fallback