fallback

На 20 октомври започва строителството на метростанцията в ж.к. “Младост”

Тръжната цена на строителните работи на метростанцията и прилежащите тунелни участъци е 16,38 млн. лв.

13:41 | 19.10.05 г.
Автор - снимка
Създател

На 20 октомври, четвъртък, ще започне строителството на метростанцията в ж.к. “Младост”, част от разширението на метрото “Интерпред” – ж.к. “Младост”, съобщиха от Столична община.

Метростанцията ще бъде подземна с два входни вестибюла – от страната на бул. “Ерусалим” и от страната на пазара в близост до бул. “А. Малинов”. Входовете и подлезните връзки на вестибюлите ще бъдат и градски подлези за пресичане на бул. “А. Сахаров”.

Тръжната цена на строителните работи на метростанцията и прилежащите тунелни участъци е 16,38 млн. лв. Съгласно архитектурните проекти, метростанциите от разширението на метрото от Интерпред до бул. “А. Сахаров” в ж.к. “Младост” ще бъдат със съвременен облик, с използване на трайни материали за настилки и облицовки.

На 20 септември тази година започна строителството на първия участък от етапа “Интерпред” – бул. “А. Сахаров”, разположен между Интерпред и кръстовището на бул. “Г. М. Димитров” и бул. “Драган Цанков”. Той представлява надземен участък с покрита стоманена естакада.

През ноември се предвижда обявяването на открита процедура за другата подземна метростанция под кръстовището на бул. “Г. М. Димитров” и бул. “Климент Охридски”, а през първата половина на следващата година и за надземната станция в кв. “Мусагеница”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:36 | 19.10.05 г.
fallback