fallback

Спекулантите търсят възможности за инвестиции в имоти след Катрина

В центъра на урагана къщите са наводнени, повредени, разрушени и част от тях трябва да се строят наново

16:42 | 17.09.05 г.

Хиляди семейства напуснаха Ню Орлиънс след урагана Катрина, като повечето от тях никога няма да се завърнат. Това предоставя отлична възможност за спекулантите да започнат търсенето на недвижими имоти в засегнатите райони, които след известен период да продадат със солидна печалба, пише WSJ.

Само няколко месеца след 11 септември цените на имотите в Ню Йорк се повишиха трикратно. Ето защо очакванията са, че сега ръстът също може да бъде подобен, като спекулантите се надяват закупените имоти да са на около 30-40% под реалната им оценка.

В местата, засегнати директно от бурята, като Ню Орлиънс, Мисисипи и Алабама евентуалните купувачите се оглеждат за повредени къщи на ниски цени, докато имотите без или с минимални повреди се предлагат с нисък дискаунт.

В центъра на урагана къщите са наводнени, повредени, разрушени и част от тях трябва да се строят наново. Според асоциацията на посредниците по недвижимите имоти 80 на сто от къщите в Ню Орлиънс са се намирали под водата. В Мисисипи общо 1187 къщи са били разрушени, а други 7286 се намират в окаяно състояние.

В същото време търговията с недвижими имоти в районите и щатите, близки до засегнатите от Катрина, процъфтява. Според данни от асоциацията на недвижимите имоти къща, предлагана за 140 хил. долара преди природната стихия в Baton Rouge, вече струва с 20 или 30% по-скъпо.

“Доста от хората в незасегнатите райони се опитват да продадат, когато търсенето наистина е високо. Усещат го дори хората в покрайнините. Наша клиентка се опитваше да продаде къщата си за 329 хил., но оттегли офертата си, след като роднини се нуждаеха от подслон след Катрина. Сега къщата отново е на пазара за 339 хил. Пазарът тук е полудял”, споделя г-жа Сюзън Дърнъм, брокер на агенция в града.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:44 | 10.09.22 г.
fallback