fallback

Цените на жилищата в Китай продължават да се покачват

Трябва време докато се усетят държавните рестрикции за имотния пазар, а и на местно ниво политиките не се прилагат строго

10:12 | 18.05.13 г.
Автор - снимка
Създател

Цените на новите жилища в Китай са нараснали през април почти във всички големи градове, след като купувачите игнорират последните правителствени рестрикции на имотния пазар, пише Bloomberg.

Домовете са поскъпнали на годишна база в 68 от 70 големи града, които правителството следи, отчете местната статистика. В същия брой градове бе отчетено повишение и през март – най-голямата цифра от септември насам.

35 провинциални центрове оповестиха детайли на имотните си ограничения до 1 април, в отговор на мерките на централното правителство, наложени през март. Най-строги мерки въведе столицата Пекин, повишавайки първоначалната вноска при покупка на жилища втора ръка и налагайки 20% данък върху капиталовата печалба за съществуващите жилища.

Цените на жилищата продължават да поскъпват, тъй като ще отнеме време докато се усети влиянието на последните ограничения, а и на местно ниво политиките не се прилагат строго.

Най-голямо поскъпване е отчетено в южния бизнес град Гуанджоу (+14%), докато в Пекин ръстът е 10%, а в Шанхай – 8,5%.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:39 | 10.09.22 г.
fallback