fallback

Катарци се насочват и към френската верига за луксозни стоки Printemps

Според запознат източник сумата, за която се преговаря, е около 2 млрд. евро

11:25 | 01.04.13 г.

Група катарски инвеститори е на път да придобие 100% от френската верига за луксозни стоки Printemps, съобщава Ройтерс, като се позовава на официални документи, с които разполага.

Магазините, които са изключително популярни сред туристите, са привлекли съвместна оферта от италианския бизнесмен Маурицио Борлети и катарски инвеститори. Те обаче ще се борят с конкурентната френска верига Galeries Lafayette.

Чрез базираната в Люксембург компания Divine Investments катарските инвеститори предлагат да придобият 30-процентния дял на Borletti Group в Printemps, както и 70-процентния дял, който в момента е собственост на поделението на Deutsche Bank за инвестиции в имоти RREEF.

Borletti и RREEF купиха Printemps през 2006 г. от френската компания за луксозни стоки PPR за 1,1 млрд. евро. В момента Printemps има 16 магазина, а в компанията работят около 4 хил. души. През 2011 г. оборотът й е нараснал с 13% до 1,45 млрд. евро.

Според източник, запознат с преговорите, миналия месец RREEF и Borletti Group са водели преговори за продажбата на Printemps на катарските инвеститори за сума до 2 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:43 | 06.09.22 г.
fallback