fallback

Standard Life излиза от пазара на имоти в Бразилия

Фондът дава пореден сигнал за охлаждането на настроенията в страната

16:19 | 28.03.13 г.

Поделението за управление на активи на британската застрахователна компания Standard Life Plc е продало последните си два имота в Бразилия, тъй като смята, че доходността от наемите на офиси от тях ще остане без промяна или дори ще падне през идните години след неотдавнашния бум на цените на имотите в страната, предаде Reuters.

Standard Life Investments Select Property Fund е продал две сгради в елитни райони на Сао Пауло общо за 60 млн. паунда.

Активите са закупени от местен фонд, допълниха от компанията.  Двете сгради бяха придобити от Standard Life през 2010 г. за 35 млн. паунда.

Все пак от дружеството отбелязаха, че ходът не означава, че те няма да продължат да инвестират в Бразилия в бъдеще.

"Ще продължим да следим за възможности и ще вземаме решения на базата на сериозни проучвания на страната", се посочва в официално изявление на компанията.

Продажбите на активите от страна на Standard Life са поредният сигнал за охлаждането на имотния пазар в Бразилия, където цените на жилищата и офисите скочиха рязко през последните десетина година благодарение на комбинацията от бърз икономически растеж, евтини кредити и нарастващи заплати.

В момента наемите на офисите в Сао Пауло могат да се сравняват с тези в лондонското Сити, един от най-скъпите райони в света.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:12 | 31.08.22 г.
fallback