fallback

Ура за Холивуд!

Започва работата по един от най-големите строителни проекти, който се отлагаше дълго време

16:50 | 22.03.13 г.

Работата по един от големите строителни проекти в Холивуд, който дълго време бе в застой, най-накрая ще стартира, пише Wall Street Journal. Експертите тълкуват новината като тест за търсенето на офис площи в бавно възстановяващия се от кризата район.

Миналата година Kilroy Realty Corp. плати 65 млн. долара за Columbia Square - район, обхващащ цяла пресечка близо до "Алеята на славата". Очаква се за реконструирането му да бъдат похарчени близо 300 млн. долара.

Базираният в Лос Анджелис тръст за инвестиции в имоти обяви, че ще започне строителните работи през тази пролет.

Проектът със смесена употреба ще включва 200 луксозни апартамента за отдаване под наем, близо 3 хил. кв. м търговски площи и нови офиси с площ от около 30 хил. кв. м. Строителите реновират и три малки исторически сгради от 30-те години, в които Боб Хоуп, Луси Бол и Боб Дилън са записвали предавания и песни.

На това място по-рано се помещаваха телевизионните и радио студия на CBS в Лос Анджелис. В момента по-голямата част от сградите пустеят и се рушат.

Според анализатори и брокери Kilroy се изправят пред редица предизвикателства. След разцвета на района като средище на фирми от развлекателната индустрия между 30-те и 50-те години, много компании се преместиха в по-големи и по-съвременни сгради в други райони.

Делът на неусвоените площи в този сегмент от офис пазара в Холивуд е нараснал до 18,5% през четвъртото тримесечие на миналата година спрямо 17,6% година по-рано. Това е над средното ниво от 15,7%  за Лос Анджелис като цяло, сочат данни на Reis.

Според Kilroy обаче незаетите площи са най-вече в по-стари сгради, докато компанията е убедена, че компаниите от развлекателния и медийния бранш се нуждаят от по-съвременни офиси, както и че наемателите искат да работят в уникални среди, каквито се очертава да “изникнат” на "Columbia Square".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:38 | 08.09.22 г.
fallback