fallback

Засегнати от урагана Санди имоти излизат на пазара със сериозни отстъпки

Регионът обаче остава труднодостъпен за масовия купувач, тъй като цените се движат над 500 хил. долара за имот, а банките не кредитират сделки

11:23 | 11.03.13 г.
Автор - снимка
Редактор

Поразени от чудовищния ураган Санди имоти излизат на пазара със сериозни отстъпки от цената. Луксозни жилища в Лонг Айлънд и бреговете на Джърси се продават с намаление от порядъка на 10 на сто от цената преди бедствието, а по-скромни имоти в Стейтън Айлънд и Куинс се предлагат с отбив дори над 60 на сто, предаде АП.

Купувачите обаче са изключително несигурни, въпреки добрите сделки, които могат да направят в района. Ако допреди няколко месеца никой не се е интересувал от природните стихии, сега това е основен въпрос, включително и застраховките срещу наводнения.

Няма обаче признаци за масово изселване на хора от засегнатите от урагана райони. Данни на консултантската компания Zillow сочат, че имотите за продажба там са дори с 2% под нивото им по същото време миналата година. Това обаче може да се отчете като индикация, че много от собствениците вероятно още не са решили какво да правят и са в процес на възстановяване на имотите.

Агенти на недвижими имоти в Ню Йорк и Ню Джърси обаче твърдят, че по-голямата част от домовете за продажба в тези области имат някакви щети и изглежда, че по-голям брой са били пуснати на пазара през пролетта. Обявите са за най-различни имоти – от напълно разрушени сгради на самия бряг на океана до качествени и незасегнати от стихията имоти, които обаче също се предлагат с големи отстъпки.

Някои от продавачите са решили да се преместят, защото се затрудняват със застраховката срещу наводнения, други нямат енергия и средства да се справят с ремонтите, а трети просто търсят повече безопасност за семействата им, посочва Джеф Найт от Childers Sotheby's International Realty.

Въпреки отстъпките обаче районът си остава трудно достъпен за масовия купувач или инвеститор в имоти, защото цените все още държат нива над 500 хил. долара за имот. Освен това банките в момента са замразили кредитирането за покупки на имоти в района и изчакват да видят новите карти на застрашените от наводнения зони.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:51 | 25.08.22 г.
fallback