fallback

Метрото в София завиши очакванията за цените на продавачите на имоти

Продавачите на жилища в югоизточните и северозападните райони на столицата са повишили очакванията си за цените с около 10 на сто

17:43 | 07.03.13 г. 2

Новата линия на метрото в София, която беше пусната в експлоатация през миналата година, е повишила очакванията за цените на имотите в югоизточните и северозападните райони на града.

Продавачите на апартаменти в тези райони са завишили очакванията си за цените на жилищата с около 10 на сто до средните съответно 792 евро за кв. м и 628 евро за кв. м през втората половина на миналата година спрямо същия период на предходната, сочат данни на консултантската компания Arco Real Estate.

Като цяло обаче в София не се отчитат сериозни промени в ценовите равнища. Жилищата в широкия център са поскъпнали с около 4 на сто до средните 988 евро за кв. м през второто полугодие спрямо същия период на предходната заради ограниченото предлагане на качествени имоти.

Същевременно жилищата в източните райони на столицата са поевтинели с 4 на сто до средните 568 евро за кв. м. Най-достъпни са апартаментите в така наречените равнинни покрайнини на града, където ценовите нива остават непроменени от средата на миналата година - 438 евро за кв. м.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:04 | 09.09.22 г.
fallback