fallback

Азия ще се превърне в най-доходоносния пазар на имоти в света

През следващите пет години регионът ще е с най-голям потенциал, смятат анализатори

16:13 | 07.03.13 г.

Секторът на бизнес имотите в азиатско-тихоокеанския регион ще предлага най-висок потенциал за възвръщаемост от всички пазари в света през следващите пет години, според доклад на компанията за управление на активи Aviva Investors, цитиран от онлайн изданието Citywire Global.

Експертите прогнозират средна годишна възвръщаемост между 9 и 11% от 2013 до 2017 г. за региона, като в него не е включена Япония. Особено високодоходни ще са промишлените имоти в Китай и Австралия.

Според документа правителствата в Азия са по-слабо натоварени с дългове на фона на по-силното потребителско търсене и интереса на инвеститорите. Това им дава възможност за финансови стимули за бизнеса и потребители, които в крайна сметка ще насърчат търсенето на имоти в региона.

Други пазари на имоти, които ще предлагат висока възвръщаемост, са Великобритания (средно 8% за петгодишния период) и САЩ. В рамките на Европа възможности за инвестиции във висококачествени активи има в Германия и Скандинавските страни, както и в Ирландия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:57 | 09.09.22 г.
fallback