fallback

Възбраните в САЩ продължават да намаляват

Калифорния вече не е лидер по започнати процедури заради ново законодателство, което влезе в сила от януари

11:49 | 18.02.13 г.
Автор - снимка
Редактор

Близо 151 хил. имоти в САЩ са получили през януари уведомление за просрочие на ипотека, започнал търг или принудително отнемане, което е със 7% по-малко в сравнение с декември и с 28% по-малко спрямо януари 2012 г., сочат данни на консултантската компания RealtyTrac, цитирана от онлайн изданието worldpropertychannel.com.

„Пейзажът на възбраните в САЩ се промени коренно през януари заради новото законодателство във връзка с процедурите, което от началото на годината влезе в сила в Калифорния“, коментира вицепрезидентът на компанията Дарън Бломкуист.

В резултат на законовите промени за първи път от 2007 г. наложените възбрани в Калифорния са намалели значително и щатът не е на първо място по брой на новозапочнатите процедури.

Забелязва се обаче сериозен ръст на новозапочнатите възбрани във Флорида, като през последните 13 месеца процедурите се увеличават за 11-ти път.

Принудителните отнемания от банките са намалели с 5 на сто през януари спрямо декември и с 24 на сто на годишна база. Търговете при възбрани са се увеличили спрямо предходния месец в 26 щата и окръг Колумбия, като в няколко щата, включително и Флорида, са на 12-месечни върхове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:54 | 12.09.22 г.
fallback