fallback

Инвеститорите в частни фондове за имоти набират увереност

Азиатските инвеститори са най-склонни да засилят вложенията си в частни фондове за имоти

17:27 | 15.02.13 г.

Инвеститорите са възстановили доверието си в частни фондове за недвижими имоти, сочат резултатите от проучване на консултантската компания Preqin сред 100 инвеститори, цитирана от онлайн изданието ipe.com.

Повече от половината от анкетираните съобщават, че планират да увеличат вложенията си в частни фондове за имоти през тази година.

Само през първото полугодие например фондовете от затворен тип се очаква да привлекат около 41 млрд. долара. За сравнение през миналата година те привлякоха общо 48 млрд. долара, припомня изданието.

Най-склонни да засилят вложенията си в частни фондове за имоти са азиатските инвеститори, следвани от тези от Северна Америка и Европа. Азиатците са и най-активни в търсенето на алтернативни форми на инвестиции в имоти извън традиционните, сочат данните на компанията.

Повече азиатски инвеститори също така изразяват удовлетвореност от представянето на направените от тях инвестиции в сравнение с американските и европейските.

Макроикономическата среда е посочена като основен потенциален риск върху инвестициите в частни фондове за имоти. Близо 20 на сто от анкетираните заявяват, че таксите на фондовете също представляват риск за вложенията им, а други 13% определят липсата на ликвидност като основна опасност.

Резултатите от анкетата сочат още, че повечето инвеститори ще продължат да влагат средства във фондове, ориентирани към първокласни имоти, наблюдава се ръст на интереса към по-доходоносните инвестиции, както и към дълговите фондове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:06 | 13.09.22 г.
fallback