fallback

Инвеститорите в имоти от Далечния Изток обръщат гръб на Лондон

Големите британски градове предлагат по-висока доходност, която привлича повече купувачи от Китай, Малайзия и други държави

14:08 | 14.02.13 г.
Автор - снимка
Редактор

Инвеститори в имоти от Китай, Малайзия и други страни от Далечния Изток засилват търсенето на ново строителство в големите градове във Великобритания, а не само в Лондон, съобщи консултантската компания Assetz, цитирана от онлайн изданието TheMoveChannel.com.

Купувачите са привлечени от по-високата доходност от имотите извън столицата и по-слабия паунд, посочва изданието.

Пазарите на имоти в основните китайски градове отдавна прегряха заради хроничното свръхпредлагане и доходността от инвестициите там се движи около 3%. Затова много китайци се възползват от възможността да “изнасят” до 50 хил. долара годишно и влагат средства в пазара на имоти за отдаване под наем на Острова, където доходността от инвестицията им може да достигне и над 8%.

Скъпите жилища и ниската доходност от инвестициите в имоти в Лондон започнаха да отблъскват азиатските купувачи и те започнаха да се оглеждат за инвестиции в други водещи британски градове. Интересни за тях са например Манчестър и Лийдс, където цените са все още по-ниски, а доходността – примамлива.

Британската столица вече не предизвиква толкова сериозен интерес от страна на китайците и като дестинация за увеличаване на капитала чрез инвестиции в имоти, тъй като ръстът на цените се забави в последните месеци, а във водещите китайски градове остава силен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:18 | 12.09.22 г.
fallback