fallback

Смекчават забраната за реклама на комплексните схеми за инвестиции в имоти на Острова

Тръстовете за рисков капитал и за инвестиции в имоти ще бъдат изключени от ограниченията

12:22 | 13.02.13 г.

Фондовите мениджъри и компаниите за имоти посрещнаха с радост новината, че Агенцията за финансови услуги (FSA) във Великобритания вероятно ще смекчи предложената забрана за реклама на комплексни инвестиционни схеми на частни потребители, пише Financial Times.

Миналия август регулаторният орган обяви, че ще се бори с промоцията на нерегулирани схеми за колективни инвестиции за индивидуални инвеститори. Сред тези схеми са тръстовете за рисков капитал, тръстовете за инвестиции в недвижими имоти и някои продукти, търгувани на борсите.

Предложението стана обект на силни критики от страна на инвестиционните мениджъри и компаниите за имоти. Някои от тях го описаха като абсурдно, а други обявиха, че то сериозно ще навреди на сектора на тръстовете за рисков капитал.

В тази ситуация от FSA обявиха, че обмислят промяна на предложението, която ще изключи тръстовете за рисков капитал, тръстовете за инвестиции в имоти и продуктите, търгувани на борсата, както и офшорните инвестиционни фондове от новите правила, "за да се намери правилният баланс между защитата на потребителите и наличието на избор".

От FSA допълниха, че окончателните предложения ще бъдат потвърдени едва след като Агенцията за регулиране на поведението на финансовите институции (FCA) ги разгледа през април. След това може да мине още една година, преди актуализацията на правилата да влезе в сила.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:26 | 13.02.13 г.
fallback