fallback

Walltopia строи спортен център за 15 млн. лв. в София

Collider Activity Center ще разполага с различни типове катерачни стени, парк, фитнес център, плувен басейн, зали за спорт и танци, SPA център и други екстри

18:14 | 12.02.13 г.

Ивайло Пенчев, съосновател и изпълнителен директор на Walltopia. Снимка: Компанията

В непосредствена близост до метростанцията в столичния квартал Младост 3 ще бъде изграден нов център за културни и спортни прояви. Инвеститор е компанията за производство на изкуствени стени за катерене Walltopia, която ще вложи в проекта 15 млн. лв.

Центърът ще носи името Collider Activity Center и ще бъде на 8 хил. кв. м разгърната площ. От Walltopia обещават в него култура и спорт да се съчетават в едно.

Предвидено е изграждането на различни типове катерачни стени, парк, фитнес център, плувен басейн, зали за спорт и танци, SPA център, ресторант и бар ще са само част от предложенията за модерните хора в столицата, посочват от компанията. „Ако съществува качество, което да обединява успешните хора, това е тяхната енергия. Успешните хора - това са активните хора: тези, които обичат движението, риска и новите възможности, тези, които създават стойност. За тях Walltopia ще построи Collider Activity Center – място, което предлага неограничени комбинации от спортни активности, почивка в приятна атмосфера и възможност за срещи с приятели.”, коментира Ивайло Пенчев, съсобственик и изпълнителен директор на Walltopia.

От компанията обясняват, че архитектурният идеен проект за комплекса ще бъде избран през март 2013 г. като финален етап на стартиралия в рамките на Sofia Architecture Week 2012 отворен международен конкурс.

Конкурсът за избор на проект ще протече в един етап, като през март 2013 международно жури с участието на Райнард Йокс, партньор на световноизвестния архитект сър Норман Фостър във Foster + Partners, ще селектира пет финалиста. Инвеститорът в проекта – Walltopia, ще избере един от петте проекта, който тепърва ще бъде реализиран. „До момента имаме получени над 300 проекта от 68 страни в целия свят, което прави конкурса най-голямата подобна надпревара, организирана някога в България”, обясни арх. Васил Шарланов от Walltopia. В зависимост от сроковете на изпълнението на техническото проетиране на Collider Activity Center, строителните работи могат да започнат още през лятото на 2013 г.

От Walltopia предвиждат ежегодно в Collider Activity Center да се провежда среща на някои от най-добрите български архитекти, скулптори и художници, които заедно да изграждат катеруеми болдър скулптури в парка.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:43 | 13.09.22 г.
fallback