fallback

Норвежкият петролен фонд направи първата си инвестиция в имоти в САЩ

фондът планира екпсанзия в Страната на неограничените възможности заедно с компанията TIAA-CREF

13:01 | 12.02.13 г. 2

Норвежкият петролен фонд Norges Bank Investment Management направи първата си инвестиция в имот в САЩ, предаде Bloomberg. Фондът купи дял в пет актива на TIAA-CREF за около 600 млн. долара като част от подобрената му инвестиционна стратегия.

Компанията запазва мажоритарен дял в петте проекта и ще поеме управлението им, уточнява информационната агенция.

За в бъдеще TIAA-CREF планира да направи още общи инвестиции с фонда, твърди високопоставен служител на базираната в Ню Йорк компания за управление на пенсионни фондове.

Норвежкият фонд е проявил интерес към офисите в САЩ, като целта му са били основно водещи крайбрежни градове, посочва управляващият директор на TIAA-CREF Сузан Амато. "Започнахме с пет сгради, но планираме да продължим да купуваме заедно с тях", допълва тя.

Амато не е пожелала да обяви какви средства партньорите планират да инвестират през идните месеци или пък към какви пазари или видове бизнес имоти са се насочили.

Според Карстен Калевиг, главен инвестиционен директор по недвижимите имоти в Norges Bank Investment Management, фондът е отделил 5% от средствата си за подобни инвестиции. По думите му са възможни инвестиции в търговски центрове в САЩ чрез придобиване на акции от публични компании.

Норвежкият фонд, който вече притежава бизнес имоти в Лондон, Париж, Франкфурт, Берлин, Цюрих и Шефийлд, е съсредоточен върху консервативни инвестиции, като например големи офис комплекси във водещи градове и разработени търговски центрове, заяви през ноември главният му изпълнителен директор Ингве Слинщад.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:05 | 31.08.22 г.
fallback