fallback

Стойността на имотните сделки в Лондон нараства с 25%

През годината продажбите на офиси, магазини и хотели в Лондон са нараснали до 13,6 млрд. британски лири

20:51 | 27.12.12 г.

Oxford street в централен Лондон. Снимка: Ройтерс

Стойността на сделките с недвижимо имущество в Лондон е достигнала най-високото си ниво от началото на финансовата криза, подкрепена от нарасналото търсене от страна на азиатски инвеститори, целящи дългосрочни инвестиции, съобщава Financial Times.

През годината продажбите на офиси, магазини и хотели в Лондон са нараснали до 13,6 млрд. британски лири, което представлява ръст от 25% спрямо 2011 г. и най-доброто представяне от 2007 г., разкриват последните данни на Cushman & Wakefield.

Повишената активност в Лондон илюстрира способността на британската столица да привлича огромни чуждестранни инвестиции - три четвърти от всички продажби за годината.

Пазарът на недвижими имоти в Лондон се развива в различна икономическа среда от тази в останалата част на Великобритания, коментира Бил Тизър, инвестиционен директор на  Cushman & Wakefield.

Той допълва, че икономическата и политическа нестабилност в много части на света контрастира с относителната стабилност на пазара в Лондон. „Вероятно този чуждестранен интерес ще продължи в обозримо бъдеще“, коментира той.

Инвеститорите от Азия предствляват 45% от чуждестранните купувачи на имоти в Лондон през 2012 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:14 | 05.09.22 г.
fallback