fallback

Инвеститорите със собствен капитал ще доминират на европейския имотен пазар

Великобритания, Франция и Германия се очаква отново да привлекат по-голямата част от инвестициите

09:48 | 21.12.12 г.
Автор - снимка
Редактор

Инвеститорите, които разполагат със собствен капитал, ще доминират на пазара на имоти в Европа през 2013 г., прогнозират от консултантската компания Savills.

Експертите очакват също така инвеститорите да продължат да отказват поемането на големи рискове.

„Ожесточената конкуренция за все по-малкото първокласни активи на пазара ще продължи да подкрепя доходността от тези инвестиции на основните европейски пазари, като се има предвид, че някои от периферните пазари ще претърпят допълнителна ценова корекция, която ще отразява икономическата несигурност“, посочва се в доклада на компанията.

Великобритания, Франция и Германия ще са основните победители на европейския пазар на имоти като цяло и ще привлекат по-голямата част от инвестициите и през 2013 г., очакват експертите.

Благодарение на нарастващото присъствие на опортюнистични фондове за дялово участие от Северна Америка пък има вероятност да се засилят и трансграничните инвестиции на периферните европейски пазари, които са по-високорискови.

Сделките с второкласни активи обаче е по-вероятно да бъдат сключвани със сериозни отстъпки в цените.

Като основни рискове за пазара се посочват политическите решения за преодоляването на кризата в еврозоната, изходът от преговорите за „фискалната пропаст“ в САЩ и забавянето на растежа в развиващите се икономики.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:58 | 07.09.22 г.
fallback