fallback

Проектът Orchid Gardens Varna получи разрешение за ползване

Компанията-собственик е успяла да привлече Carrefour като ключов наемател в сградата

09:15 | 11.12.12 г.
Автор - снимка
Редактор

Orchid Gardens Varna. Снимка: orchidgardens-varna.com 

Собственикът на Grand Mall Varna – инвестиционната компания Orchid Developments, обяви през сайта на Лондонската фондова борса, че е получила разрешение за разрешение за ползване на комплекса Orchid Gardens Varna.

Съобщението идва само дни, след като компанията съобщи, че ще търси купувач на друг неин мащабен проект в морската ни столица - Orchid Business Center Varna, за да изплати заем към Райфайзенбанк България.

“Откриването на Orchid Gardens Varna е значително постижение за компанията и ние сме развълнувани от перспективите пред този проект”, коментира изпълнителният директор на Orchid Developments Гай Мейохас.

Компанията е успяла да привлече Carrefour като ключов наемател в сградата, която е със смесено предназначение (жилища, офиси и търговски площи).

Групата се надява, че ще реализира жилищата и останалите площи от комплекса на пазара, за да успее да се разплати и с кредиторите, които финансираха строителството. Заемите за изграждането на сградата бяха предоговорени и разсрочени в началото на 2012 г., припомнят от компанията.

Orchid Gardens Varna е сграда на 16 етажа, с площ от 42 хил. кв. м. Апартаментите са 107 с обща площ 12 100 кв. м. От тях 10 са продадени на купувачи, като панорамният апартамент е всъщност на единия от собсвениците на Orchid Developments.

През лятото тръгнаха и съдебни дела срещу компанията заради проекта Orchid Gardens. Кризата значително забави строителството на сградата, което предизвика недоволството на клиенти, купили апартаменти “на зелено”.

В момента групата се бори да набере допълнителен капитал от съществуващите акционери, за да не изпадне в несъстоятелност. Ръководството на Orchid обмисля продажбата на активи, за да може да се разплати с многобройните си кредитори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:10 | 10.09.22 г.
fallback