fallback

Догодина САЩ ще са най-желаната дестинация за инвестиции в имоти

В глобален план най-предпочитан за инвестиции е сегментът на офисите

17:54 | 30.11.12 г. 1
Автор - снимка
Редактор

През следващата година САЩ ще са най-желаната дестинация за инвестиции в имоти, показват резултатите от проучване на Colliers International за нагласите на инвеститорите, съобщи онлайн изданието europe-re.com.

Очертава се Азия като цяло да е следващата най-желана дестинация за инвестиции в имоти. На трето място е Западна Европа, но представена от водещите пазари – Лондон, Париж и големите градове в Германия, посочват експертите.

Резултатите от проучването показват още, че в глобален мащаб инвеститорското доверие се подобрява. Някои от инвеститорите кроят амбициозни планове за експанзия през 2013 г.

Анкетираните обаче посочват, че липсата на финансиране и на качествени активи са основните препятствия пред плановете им за разширение.

Като основна тенденция за 2012 и 2013 г. се очертава повишаването на критичността на инвеститорите им при избора на активи, в които да вложат парите си. Това е причината все повече да се свиват възможностите за избор на инвеститорите на ключовите пазари, към които се насочват повечето от играчите.

Нагласите на анкетираните са възстановяването на пазара да продължи. В тази връзка се очаква през 2013 г. инвестиционните обеми на западните пазари да отбележат лек ръст.

Ключовите пазари, към които интересът ще продължи да се увеличава, се очаква да бъдат Лондон, Париж, Франкфурт, Хамбург, Мюнхен и Ню Йорк. Към Лондон и Ню Йорк интересът е предимно от чужди инвеститори, основно от Азия.

Очаква се обаче азиатските инвеститори да потърсят нови възможности и на по-близки до тях пазари, каквито са Австралия и Нова Зеландия.

Вероятно повече инвеститори ще са склонни да поемат по-голям риск през 2013 г. Въпреки това обаче сигурните вложения и доходи все още са приоритет.

В глобален план най-предпочитан за нови инвестиции е сегментът на офисите. В САЩ и Латинска Америка обаче най-търсени са промишлените имоти, а Австралия, Канада и Нова Зеландия се радват на нарастващ интерес към инвестициите в търговски имоти.

Задлъжнялостта и източниците на финансиране ще останат основните проблеми за много инвеститори от Европа, Близкия Изток и Африка. Въпреки това обаче се наблюдава желание за експанзия на европейските инвеститори дори и на по-рисковите пазари заради добрата доходност и атрактивните възможности.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:20 | 04.09.22 г.
fallback