fallback

Цените на жилищата в САЩ с най-голям ръст от юли 2010 г.

Подобряването на пазара на труда и рекордно ниските лихви по ипотеките се отразяват позитивно на търсенето на имоти в Щатите

19:10 | 27.11.12 г.
Автор - снимка
Редактор

Цените на жилищата в САЩ са нараснали най-силно от юли 2010 г., предаде Bloomberg.

Индексът S&P/Case-Shiller, който се изчислява на базата на данни за цените на жилищата в 20 от големите американски градове, е отбелязал ръст от 3% през септември на годишна база, което съвпада с очакванията на анализаторите.

Осреднените цени на жилищата в САЩ за третото тримесечие са отбелязали най-голямо повишение от второто тримесечие на 2010 г., показват още данните.

На месечна база е отбелязан ценови растеж от 0,4 на сто, като повишения са регистрирани в 18 от 20-те града.

Подобряването на пазара на труда и рекордно ниските лихви по ипотеките се отразяват позитивно на търсенето на имоти в Щатите. Това обяснява и нарасналия оптимизъм сред строителите.

В същото време политиката на американския Федерален резерв също подкрепя пазара на имоти и е в основата на възстановяването му.

„Мисля, че продажбите в страната се стабилизират, което се отразява и на цените“, коментира за информационната агенция Шон Инкремона, старши икономист в 4Cast Inc.

„Минаха няколко години, преди да започне възстановяването на сектора, но изглежда той вече изпълзява от огромната дупка, в която попадна заради финансовата криза“, допълни той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:45 | 10.09.22 г.
fallback