fallback

Цените на търговските имоти във Великобритания са паднали безпрецедентно

Състоянието на пазара на търговските имоти на Острова в момента е едно от най-големите предизвикателства, пред които са изправени инвеститорите

17:29 | 26.11.12 г. 1

Цените в сектора на търговските имоти във Великобритания са паднали безпрецедентно, твърди водещ експерт, цитиран от онлайн изданието Property EU.

Според Андрю Смит от Aberdeen Asset Management състоянието на пазара на търговските имоти на Острова в момента е едно от най-големите предизвикателства, пред които са изправени британските инвеститори.

Той е на мнение, че трудните условия в търговията на дребно, и по-точно постоянното закриване на магазини и съкращения на веригите, са причина за обезценяването на имотите в този пазарен сегмент.

Фил Тили от IPD също споделя това мнение. Според него дори и някои по-устойчиви области на пазара започват да изпитват затруднения. Последният пример за това са складовете на търговските магазини, които вече усещат натиск от търговията в интернет.

Все пак експертът посочва, че все още има привлекателни възможности, но те са концентрирани в "силните регионални места и водещите търговски центрове".

Друг потенциално силен сектор за инвеститорите са аутлетите и магазините за стоки с намаления, допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:34 | 14.09.22 г.
fallback