fallback

Westfield ще открие първия си мол в Континентална Европа до края на 2016 г.

Търговският център ще се намира в Милано, в близост до летище Линате

11:30 | 26.11.12 г.
Автор - снимка
Редактор

Австралийският оператор на молове Westfield е на път да открие първия си търговски център в Континентална Европа до края на 2016 г. Молът ще се намира в Милано, съобщи оперативният директор на компанията Бил Гиурукус, цитиран от онлайн изданието PropertyEU.com.

В момента компанията подготвя проекта и необходимата за получаване на строително разрешително документация.

Операторът освен това е провел редица разговори с търговски вериги, от които е станало ясно, че много от тях биха искали да се разширят и открият магазини в бъдещия мол.

Още в средата на миналата година австралийската компания обяви плановете си за експанзия на пазарите в Континентална Европа. Тогава тя взе 50% дял в проекта за търговски център в Милано.

Бъдещият мол ще се намира в близост до летище Линате. Проектът ще се изгражда съвместно с Gruppo Stilo – италианска компания, която притежава няколко известни търговски марки, контролирани от основателя на компанията Антонио Перкаси.

Според Гиурукус търговският център на Westfield в Милано ще има още по-голямо въздействие върху търговията на дребно, отколкото проектите на компанията в Лондон - Westfield London и Westfield Stratford City.

Той е убеден, че търговският център ще се превърне в най-доброто място за пазаруване в Европа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:04 | 14.09.22 г.
fallback