fallback

Слънчев бряг и Велико Търново най-предпочитани от британските купувачи на имоти

Търново се радва на различен тип туристическа оферта, свързана с историческите забележителности и живописната природа, сочи доклад на The Move Channel

14:07 | 16.11.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Слънчев бряг и Велико Търново са били най-предпочитаните дестинации за покупка на имот от страна на британските купувачи, сочи информация на специализирания портал The Move Channel.

Според проучване, с което Investor.bg разполага, морските курорти са били най-атрактивни за британците на база търсенията в сайта през последната година. Сред отделните региони в страната пък най-голям интерес е предизвикал Велико Търново.
 
Малко над 40% от всички търсения за конкретна локация са били свързани със Слънчев бряг. Районът на Бургас като цяло е привлякъл 19,36% от търсенията.
 
Въпреки любовта на британците към морето обаче Велико Търново се е оказал също толкова интересен за потенциалните купувачи през последните 12 месеца с 22,19% от търсенията. Това е интересен факт предвид популярността на морските курорти сред британските туристи. Търново обаче се радва на различен тип туристическа оферта, свързана с историческите забележителности и живописната природа в региона, се казва в доклада.
 
Пампорово, Банско и Боровец също традиционно попадат в 10-те най-търсени региони у нас.
 
Благодарение на Пампорово регионът около Смолян се нарежда на трето място в класацията с 14,06%. Банско и Благоевградският район са генерирали малко над 4% от търсенията.
 
България периодично се присъединяваше и изпадаше от класацията на 10-те най-популярни световни дестинации за британските купувачи на имоти през последната година, коментира един от авторите на доклада Айвън Радфорд.
 
Много се изписа за ниските цени на имотите в България и противоречивата надеждност на пазара, но нашите данни сочат, че основният фактор, с който страната продължава да привлича интереса на купувачите, са големите туристически курорти, казва той.
 
В проучването се отбелязва, че броят на някои търсения в Google от страна на британците също се е покачил. Сред тях са „имоти в българия“, „български имоти“ и „имоти за продан в българия“. За сметка на тях „апартаменти за продан в българия“, „земя за продан в българия“ и „къщи за продан в българия“ са се понижили.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:01 | 11.09.22 г.
fallback