fallback

Инвестициите в бизнес имоти в глобален план буксуват

Вложенията в сектора в Европа и Азия се свиват значително през третото тримесечие, докато в Северна и Южна Америка има ръст

16:36 | 14.11.12 г.
Автор - снимка
Редактор

Инвестициите в бизнес имоти в световен мащаб са се свили с 8% до 197 млрд. долара през третото тримесечие на годината, показват данни на консултантската компания Real Capital Analytics, цитирани от онлайн изданието Property Investor Europe.

Според статистиката в периода юли-септември инвестициите в бизнес имоти в Северна и Южна Америка са се увеличили с 13 на сто на годишна база, докато вложенията в Европа, Близкия Изток и Африка и Азиатско-тихоокеанския регион са се свили със съответно 20% и 13%.

Най-сериозен ръст на инвестициите отбелязва сегментът на многофамилните жилищни сгради заради бума на сделките в САЩ, движен от стабилния ръст на наемите на апартаментите, както и заради засиления интерес на институционалните инвеститори към подобни вложения заради по-високата възвръщаемост.

Най-лошо е било представянето на хотелите, посочват експертите.

От европейските държави единствено във Великобритания е регистриран ръст на инвестициите в бизнес имоти през тримесечието. Инвестиционната активност на Острова обаче е съсредоточена в центъра на столицата Лондон.

В САЩ инвеститорите се насочват предимно към регионалните молове. Признаци на възстановяване показва и сегментът на офисите, като вече се сключват сделки и извън първокласните локации за офис площи, отбелязват консултантите.

От инвестиционните дестинации в Азиатско-тихоокеанския регион бум се отчита в Тайван.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:18 | 07.09.22 г.
fallback