fallback

Хелт енд Уелнес АДСИЦ удължи договора за проекта за летище до Гоце Делчев

Става дума за продажба на парцели с обща площ 875 дка, като най-големият от тях е с площ 522 дка

10:17 | 07.11.12 г.
Автор - снимка
Редактор

Проект на летището Източник: www.hwreit.eu

Хелт енд Уелнес АДСИЦ е удължил с анекс от 6 ноември 2012 г. предварителния договор за продажба на парцели в местността Летището в землищата на с. Мусомища и гр. Гоце Делчев, съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

Предварителният договор е от 20 октомври 2010 г. и сега е удължен до 30 ноември 2013 г.

Става дума за парцели с обща площ 875 дка, като най-големият от тях е с площ 522 дка.

Проектът Pirin Airport предвижда възстановяване на дейността на бившето военно летище до с. Мусомищe (община Гоце Делчев), като същевременно се създаде възможност да бъде използвано за обслужване на граждански полети на обща авиация и провеждане на чартърни полети за превоз на пътници от и до България. Планира се тези полети да обслужват основно нуждите на туристическия сектор в областта, а именно – зимен, културен и СПА туризъм.

Възнамерява се към 2015 годишно да бъдат обслужвани около 3 000  излитания и кацания на граждански въздухоплавателни средства.

Предвижда се да бъде изграден малък пътнически терминал, който да обслужва потока пристигащи и заминаващи пътници. Очакваният годишен пътникооборот към 2015 г. е от около 100 000 души. Pirin Airport разполага с писта с дължина 2 100 м и широчина 25 м.

Възнамерява се разширяване на съществуващата писта до размери с широчина от 45 м  носеща настилка плюс две странични ивици по 7,5 м., както и удължаване според възможностите на терена. Планира се изграждане на перон и малък пътнически терминал, както и други обслужващи съоръжения. Общата площ, върху която се предвижда да се реализира проектът, е 875 декара.

Инвестиционното предложение на "Хелт енд Уелнес" АДСИЦ ще задоволи потребността от въздушен транспорт за обслужване на гости на курортните комплекси и бързо развиващата се бизнес индустрия в района.

Свързани компании:

Хелт енд уелнес АДСИЦ(4H8)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:06 | 07.09.22 г.
fallback