fallback

Белият дом се оценява на 285 млн. долара като имение

Цените на жилищата във Вашингтон са преминали много по-безболезнено през краха на имотния пазар, коментира икономист

12:45 | 03.11.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Имението на Пенсилвания авеню 1600 във Вашингтон струва повече, отколкото преди четири години, пише сайтът за недвижими имоти Zillow, цитиран от CNBC.

Oценка на Белият дом е 284,9 млн. долара - с 1,4% повече от оценката през 2008 г., която бе на стойност 280,8 млн. долара. Това обаче е доста под рекорда от 299,9 млн. долара, достигнат по време на бума през 2006 г. Оценките не включват историческата стойност на 220-годишната сграда.

"Стойността се е повишила, главно защото цените на жилищата в американската столица преминаха много по-безболезнено през краха на имотния пазар, отколкото по-голямата част от страната", коментира Стан Хъмфрис, главен икономист на Zillow.

„Цените на домовете във Федералния окръг Колумбия са се понижили с едва 0,5% от пика си през 2005 г., докато средният спад в национален мащаб е цели 20%”, посочва той.

Според него това се дължи на факта, че в региона са застъпени предимно секторите здравеопазване, администрация, образование и военно дело, които не бяха засегнати толкова силно по време на рецесията.

Независимо дали Белият дом ще смени обитателите си след президентските избори във вторник, стойността на имението би трябвало да се повиши още през идната година, тъй като от Zillow прогнозират ръст от 1,1% в цените на домовете във Федералния окръг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:38 | 06.09.22 г.
fallback