fallback

Бъфет засилва присъствието си на жилищния пазар в САЩ

Поделение на Berkshire ще бъде мажоритарен собственик на верига франчайзингови агенции за недвижими имоти

16:18 | 02.11.12 г. 1

Компанията на Уорън Бъфет Berkshire Hathaway още веднъж заложи на възстановяването на жилищния пазар в САЩ, след като се съгласи да предостави бранда си на нов джойнт венчър с Brookfield Asset Management, пише Financial Times.

Поделението на Berkshire HomeServices of America ще бъде мажоритарен собственик на верига франчайзингови агенции за недвижими имоти, които ще започнат да предлагат услугите си догодина под наименованието Berkshire Hathaway HomeServices.

Brookfield ще се включи с верига от над 53 хил. брокери на недвижими имоти, които през миналата година са осъществили сделки на обща стойност 72 млрд. долара.

Уорън Бъфет коментира пред CNBC, че продължава да е оптимист за американската икономика, като очаква тя бавно да върви напред, въпреки забавянето на растежа в световен мащаб.

Той съобщи също така, че Berkshire вече започва да отчита засилване на търсенето на ремонтни дейности и в резултат на това очакванията му са през тази година да бъдат наети около 8 хил. души.

Оптимизмът на Бъфет вече се подкрепя и от икономическите показатели. През септември новото жилищно строителство в САЩ се е ускорило с най-бързото си темпо от над четири години насам - още едно доказателство, че жилищният сектор в САЩ вероятно възвръща силата си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:30 | 12.09.22 г.
fallback