fallback

И LaSalle планира да засили кредитирането за сектора на имотите в Европа

Компанията иска да се възползва от отдръпването на банките

11:44 | 17.10.12 г.

LaSalle Investment Management Inc., която започна да кредитира европейски компании за имоти преди три години, планира да утрои размера на отпусканите за сектора заеми до 2013 г., възползвайки се от свиването в банковата индустрия, предаде Bloomberg.

Средствата за кредитиране за сектора на имотите в в Европа вероятно ще бъдат увеличени до около 1 млрд. евро спрямо 300 млн. евро в момента, съобщи Клаус Томас от компанията.

До пет години този размер може да достигне 5 млрд. евро, допълни Томас.

Небанкови институции, като застрахователни компании и компании за управление на имоти, засилиха кредитирането за сектора, след като традиционните кредитори – банките, се отдръпнаха, за да изпълнят изискванията на споразумението Базел III.

Европейските банки, които държат проблемни кредити за имоти, оценени на 2,4 трлн. евро, ще намалят този обем с около 25%, за да отговорят на по-строгите финансови правила.

Броят на фондовете, набиращи средства за кредитиране на имотния бранш в Европа, обаче се е увеличил с 66% през първите шест месеца на 2012 г.

LaSalle планира да съсредоточи инвестициите си в Германия и Великобритания през следващата година, като целта е да се постигне годишна възвръщаемост от 7 до 9%. Компанията има фонд от 300 млн. евро, инвестиран в активи на Острова.

LaSalle Investment Management има инвестиции в имоти в световен мащаб за около 37,2 млрд. евро, като от тях около 13,9 млрд. евро са в Европа. Повечето имоти са магазини, офиси и хотели.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:41 | 05.09.22 г.
fallback