fallback

Инвестициите в търговски имоти в Европа със сериозен ръст през третото тримесечие

Активността остава концентрирана на големите и зрели пазари, според глобален консултант

10:00 | 13.10.12 г.

Инвестициите в търговски имоти в Европа са нараснали значително през третото тримесечие на 2012 г. след ниските нива от първата половина на годината, сочат данни на Jones Lang LaSalle, цитирани от онлайн изданието Property Magazine.

Според предварителни анализи на компанията преките инвестиции в търговски имоти в региона за периода възлизат на 6 млрд. евро в сравнение с 3,9 млрд. евро през второто тримесечие.

От началото на годината до края на септември обемът на инвестициите възлиза на 13 млрд. евро в сравнение с 23,3 млрд. евро през първите три месеца на 2011 г. и 15,4 млрд. евро средно за същия период през последните пет години.

В географски план, също както през първото полугодие, активността остава концентрирана на големите и зрели ликвидни пазари, каквито са Великобритания, Германия и Франция, където са направени 75% от общите инвестиции.

Продължаващата несигурност в еврозоната все още е причина за опасения сред мнозина инвеститори, което намалява търсенето на имоти на редица европейски пазари. Доходността също е по-слаба, а сделките се проточват по-дълго време, посочват експертите.

Според Jones Lang LaSalle обемите на инвестициите през тази година ще са между 18 и 20 млрд. долара, което се доближава до средните нива от 21 млрд. евро годишно за последните пет години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:02 | 12.09.22 г.
fallback