fallback

Опортюнистичните инвеститори в имоти в Европа се надяват на огромни възможности

През следващите 3 години се очаква на пазара да излязат имоти за 250 млрд. евро, а капиталът за инвестиции се изчислява на 60 млрд. евро

17:15 | 08.10.12 г. 1
Автор - снимка
Редактор

Задава се нова ера за опортюнистичните инвестиции в имоти в Европа, смята Джо Валенте от JP Morgan Asset Management.

Наскоро компанията публикува доклад, в който се посочва, че заради макроикономическите условия и недостига на капитал са се отворили нови възможности за инвестиции в имоти в Европа, пише онлайн изданието propertyeu.info.

Експертите изчисляват, че имотите в Европа, които могат да представляват интерес за опортюнистичните инвеститори, са на обща стойност около 250 млрд. евро и ще излязат на пазара през следващите 3 години.

На този фон експертите посочват, че капиталът, който предстои да навлезе на пазара, е в размер на 60 млрд. евро, т. е. - съотношението между стойността на наличните активи и на капитала е почти 4 към 1 средно за Европа.

В Испания, Италия и Холандия обаче това съотношение достига дори 20 към 1, пише още в доклада.

Експертите допълват, че през последните три години инвестиционната активност в сектора на имотите в Европа силно намалява, тъй като инвеститорите избягваха риска. В резултат на пазара се появиха апетитни подценени активи.

Данни от банковия сектор показват също така, че големите банки са най-накрая оценяват активите си от сектора на имотите по-реалистично и че този нов реализъм доведе до създаването на основа за нова вълна от продажби на недвижимости.

„Сега е моментът инвеститорите да се оглеждат на европейския пазар, за да се възползват от погрешните оценки на риска и масовото намаляване на задлъжнялостта, което ще продължи през следващите няколко години", отбеляза Питър Райли, ръководител недвижими имоти в Европа в JP Morgan Asset Management.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:56 | 12.09.22 г.
fallback