fallback

Девет фирми искат да обследват сгради-кандидати за саниране с европари в 2 региона

Фирмите ще правят оценка на моментното състояние на сградите, чиито собственици кандидатстват по програмата за саниране с европейски средства

10:31 | 03.10.12 г.

Общо девет фирми са поискали да правят техническото обследване на блокове, които ще бъдат санирани с европейски пари, в Северния централен и Югоизточния региони на страната, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Това е втората тръжна процедура за обследването на жилищни сгради и изготвянето на технически паспорти в двата района. След приключването на първата се оказа, че няма кандидати за Северния централен и Югоизточния региони, след което се наложи обявяването на нова обществена поръчка.

Фирмите ще правят оценка на моментното състояние на сградите, чиито собственици кандидатстват по програмата на министерството за саниране с европейски средства.

Предвижда се при техническото обследване да се установи дали оценяваните сгради са конструктивно устойчиви, за да бъдат санирани, от какви ремонтни дейности и подобрения се нуждаят, както и да се разработят технически паспорти и да се очертаят мерките за безопасна експлоатация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:31 | 03.10.12 г.
fallback