fallback

Седем са кандидатите за проектни мениджъри по санирането в два региона на страната

Това е втората тръжна процедура за проектни мениджъри в Северозападния и Североизточния регион

11:50 | 27.09.12 г.
Автор - снимка
Редактор

Седем консорциума искат да подпомагат сдруженията на собствениците от градовете в Северозападния и Североизточния регион при кандидатстването по програмата за саниране с европейски пари, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Пет от фирмите искат да са проектни мениджъри в градовете Видин, Враца, Ловеч, Лом, Монтана и Плевен, а две – във Варна, Добрич, Търговище и Шумен.

Проектните мениджъри ще подпомагат собствениците при попълването на документите за кандидатстване по програмата за саниране и организацията на целия процес по ремонта, ще преценяват дали сградата е допустима за подпомагане, ще изготвят индикативни бюджети за ремонтните дейности и ще правят енергийното обследване на сградите.

Това е втората тръжна процедура за проектни мениджъри в Северозападния и Североизточния регион на страната. В момента помощ на кандидатстващите за саниране с европейски пари етажни собственици оказват служебни консултанти в общините.

В момента се провежда и нова процедура за избор на фирми, които да обследват сградите за саниране и да изготвят технически паспорти в Северния централен и Югоизточния регион. Днес изтича крайният срок, в който кандидатите могат да подават оферти в регионалното министерство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:31 | 02.09.22 г.
fallback