fallback

Очаква се ръст в продажбите на "лоши" имоти в Германия през следващите 2 години

С нарастването на лошите дългове за имоти ще се увеличава и броят на портфейлите от имоти, които ще бъдат пускани на пазара, според експерти

13:40 | 26.09.12 г. 2

През следващите две години продажбите на „лоши“ имоти в Германия вероятно ще се увеличат както в стойностно, така и в количествено изражение, пише онлайн изданието Property EU.

Финансови експерти очакват все по-сериозна готовност от страна на банките да продават проблемни ипотеки и други кредити, свързани със сектора на имотите.

Според резултатите от последното изследване на Corestate и EBS-REMI, банките в Германия ще продължат да прилагат по-предпазлив подход и да налагат на клиентите си по-строги условия по кредитите.

"От тези резултати спокойно може да се направи изводът, че с нарастването на лошите дългове за имоти ще се увеличава и броят на портфейлите от имоти, които ще бъдат пускани на пазара," посочва Ралф Уинтър, основател и президент на Corestate Capital.

"Ситуацията ще доведе до смекчаване на цените, а разликата в стойностите на ключовите и неключови активи ще продължи да нараства", допълва той.

Резултатите от изследването показват също, че докато някои банки засилват предлагането на ново финансиране за германския пазар, други драстично ограничават дейностите си в тази насока.

Особено активизиране в кредитирането се наблюдава при частните търговски банки. Повечето държавни финансови институции и кредитни кооперативи очакват обемът на финансирането им да се увеличи през следващите две години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:56 | 12.09.22 г.
fallback