fallback

Българските имоти стават популярни и в eBay

Нараства интересът на британците към онлайн търговете въпреки рисковете

12:13 | 19.09.12 г. 1
Автор - снимка
Редактор

Отчита се засилен британски интерес към сделките с имоти в България в ... eBay, пише онлайн изданието TheMoveChannel.com.

Изданието цитира компанията BulgariaDirect, която твърди, че продава по около 25 имота на месец и според която наддавачите за български имоти в най-големия сайт за онлайн търговия непрекъснато нарастват заради ниските цени – средно около 5 хил. евро.

„Онлайн търговете за имоти набират популярност, тъй като са интелигентен начин за продажбата както на жилищни, така и на бизнес имоти“, коментира бранд мениджъра на компанията Уилям Фърт.

По думите му чрез онлайн търговете продавачите имат постоянна обратна връзка с потенциалните клиенти, която осигурява достатъчно прозрачност и доверие.

„Пазарът на имоти в България предлага някои от най-добрите възможности за инвестиции в недвижими имоти в Европа в момента. Цените са едни от най-ниските на континента и се очаква да се увеличат значително през следващите години“, посочва още той.

Много брокери обаче са съгласни само с втората половина от твърдението му. Агенции потвърждават, че разполагат с дълъг списък от имоти, които се предлагат на цени от порядъка на 2 500 – 10 хил. евро.

Наскоро от консултантската компания Knight Frank съобщиха, че цените на жилищата в България продължават да падат, макар и с по-бавни темпове. Заради ценовия спад се е увеличил и интересът на потенциалните купувачи, като TheMoveChannel нареди страната ни на 8-мо място в списъка с най-желаните дестинации за инвестиции в имоти на британците.

Брокери предупреждават, че действително в България може да се намерят много качествени имоти, но едва ли най-правилното място за търсене е в eBay.

Регистрирани са доста случаи на британци, които са купили имот, след като са спечелили онлайн търг, а след това са се разкайвали за решението си. Някои от тях са правили опит в последствие да продадат „инвестицията“ си, за да си възвърнат поне част от парите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:00 | 13.09.22 г.
fallback