fallback

Очертава се търсенето на имоти да бъде най-силно в Лондон

В средносрочен план най-добри са перспективите пред пазарите в Северна Европа, а развиващите се пазари се очертават като рискови, според глобален консултант

14:54 | 14.09.12 г.

Търсенето на имоти в средносрочен план вероятно ще бъде най-силно в Лондон, следван от Мюнхен, Стокхолм и Париж.

Това се посочва в последния доклад на компанията LaSalle Investment Mangement за регионалните перспективи пред икономическия растеж в Европа през 2012 г., цитиран от онлайн изданието Property Investor Europe.

Експертите предупреждават, че дълговата криза в еврозоната сериозно засяга нововъзникващите пазари на имоти, като влошава перспективите пред Истанул.

От развиващите се пазари единствено Варшава и Братислава попадат сред първите 30 градове в изготвената от компанията класация.

Москва пада на 77-о място в подреждането от първо миналата година. "Това е доказателство за нестабилността на тези пазари", отбелязват авторите на доклада.

"Резултатите от изследването показват сравнително силните позиции на държавите в Северна Европа", посочват експертите.

Лондон отново е на първо място като един от водещите бизнес и финансови центрове в света, като британската столица продължава да определя темпото за останалата част от Западна Европа.

Докладът обхваща 326 региона в 33 държави в Европа с общо население от 780 млн. души. Той класира градовете по търсенето на недвижими имоти, като на челни позиции са онези от тях, където то се очаква да бъде най-силно в средносрочен план.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:57 | 14.09.12 г.
fallback